Monday, June 4, 2012

Heipä hei! Pitkästä aikaa olemme taas päässeet tutustumaan Tokion ihmeellisempään maailmaan! Tällä kertaa matkamme alkoi 30.5. ja päättyy 2.7. Helsinki-Vantaalle. Tulimme tänne Lufthansan lennolla Frankfurtin kautta ja voin sanoa, että tähän asti ehdottomasti paras lentoyhtiö Austrian Airlinesiin ja Air Franceen verrattuna! Elämme nyt viidettä päivää Tokiossa ja tässä pieni kertaus niiltä ajoilta:

Asumme tällä kertaa siis Rinan kanssa (vain Rinan, sillä muita matkalaisia mukaamme ei tällä kertaa tullut, nyyh) Shinjukussa, Yotsuya San-chomessa, joka sijaitsee hyvien liikkumareittejen varrella ja josta on n. 1,5km itse vilkkaaseen Shinjukuun (joka kaikille selvennykseksi on vilkkain Tokion kaupunginosista ja jossa on kaikista eniten pilvenpiirtäjiä. Sanotaan, että Shinjukun aseman poikki kävelee päivittäin useita miljoonia ihmisiä. huom! päivittäin...) Yotsuya San-chome tai 3-chome, on yllättävän ihmisrikas, mutta rauhallinen alue, jossa tällä hetkellä ainakin näyttää olevan enemmän ravintoloita kuin ihmisiä. Asumme tällä kertaa Nekotalon sijaan Sakura Housessa, joka on suurehko yritys, joka vuokraa asuntoja yhden tai usean kuukauden käyttöön, mutta myös Share House ja Dormitory -tiloja pienemmän budjetin matkaajille. Ihan aluksi haluan sanoa Sakura Housesta sen, että vuokrat ovat aika korkeat verrattuna esim. Nekotaloon ja hintoihin tulee vielä lisää extraa kaikesta hieman typerästäkin, esim yhdestä lisähenkilöstä 20 000 jeniä, eli noin 200e. ja samoin yksi lisäyö huoneessa 2100 jeniä eli näillä kursseilla n. 21e per henkilö. samoin varausmaksu on 300e, josta saa sitten 200e takaisin, mikäli asunto on hyvässä kunnossa, kun vuokramme loppuu.

Sakura Housen toimisto sijaitsee Shinjukussa suht lähellä isoa juna-asemaa ja siellä kirjoittelimme vähintään tuhat kertaa nimmarimme kaikennäköisiin papereihin, joissa lupasimme esim. olla hiljaa 9.00-21.00 välisenä aikana, olla rikkomatta mitään, olla varastamatta mitään yms. Saimme paperin, jossa allekirjoitimme myös listan, jonka mukaan esim. huoneemme AINOA PIENI PEILI on 40e arvoinen, mikäli rikomme sen.... huoh. ja WC-pönttöharja on 10e arvoinen. lol.

Tulimme sitten asuntoomme, kun olimme saaneet paperit kirjoitettua ja avaimet taskuihimme ja noh huone oli pienoinen pettymys, sillä kuvat ja kuvaus olivat luvanneet hieman muuta, mutta nyt viidentenä päivänä olemme vihdoin alkaneet tottua tähän meidän alle 20 neliön luksuslukaaliimme, kuten sitä kutsumme. Asunnossa on ainoastaan 2x : haarukka, veitsi, lusikka, lautanen, kulho, muki ja lasi. niin ja kaksi kattilaa ja paistinpannu. myös suihkuverho puuttuu ja kaikeksi pettymykseksemme TV:mme ei toimi... se on hienoin asia koko asunnossa ja siinä ei näy kanavat. ilmoitimme jo heti ensimmäisenä iltana Sakura Houseen, että TV on rikki, ja he lupasivat tulla korjaamaan sen ja tuoda samalla suihkuverhon, mutta näin viidentenä päivänä mitään ei ole vieläkään tapahtunut. ja meitä ketuttaa se suunnattomasti, sillä asunnon vuokra ei ollut halpa niin he eivät voi tulla edes yhtä televisiota korjaamaan! huoh.

nojaa muihin aiheisiin. Jenin kurssi on tällä hetkellä kai huonoin pariin kymmeneen vuoteen, joten ostokset eivät ole niinkään halpoja, paitsi minulle, kun tajusin nostaa koko matkabudjetin käteisenä jo aikoja sitten, jolloin kurssi vielä oli hyvä. Tämä seikka ei ole kuitenkaan estänyt meitä ostelemasta asioita, sillä olemmehan sentään Tokiossa. En nyt kuitenkaan aio kertoa kaikkia ostoksia yksityiskohtaisesti, mutta vaatteita ne enimmäkseen ovat.

Tokion sää on tällä kertaa suosinut meitä, sillä on kesäkuu ja ns. sadekuukausi (kerran satoi pieni kuuro, kun olimme Harajukussa) joten ilma on siinä 20-24 lämmintä ja aurinko pysyttelee enimmäkseen pilvien takana piilossa, mikä on ihan hyvä. olemme nauttineet hikoilu-vapaasta Tokiosta enemmän kuin ennen! Olemme jopa käyttäneet pitkiä housuja kaikkina päivinä. Rina lähti hetki sitten Shin Okuboon kielikouluun, joten olen nyt hetken yksin kotona, mutta lähden tästä seitsemän pintaan Marunouchi Linella Ikebukuroon, jonne Sari ja Rina tulevat myös kahdeksaksi ja sitten näemme Myrren ja Thomaksen viimeistä kertaa Tokiossa. Heidän matkansa täällä päättyy huomenna Naritan lentokentälle jopa 5 laukun kanssa. heheh. Myrreä ei ole jenin huonot kurssit ostelua haitanneet. :)

Kävimme myös Rinan synttäreitä juhliessa Club Asiassa, jonne oli 2000 jenin sisäänpääsy (kuulemma perjantaisin ei pääse sen halvemalla minnekään clubiin) ja sitä ennen olimme The Lock Up -nimisessä ravintolassa syömässä, jonka ideana oli pelottelu. :D koko paikka näytti maan alle rakennetulta vankilalta, jossa ruokapöydät olivat selleissä ja jossa tuli n. tunnin välein joku naamaripäinen äijä pelottelemaan samalla, kun koko ravintolan valot sammuivat ja siellä alkoi pauhaa KOVALLA epämääräinen pelottava musiikki ja strobovalot vilkkuivat. ihan hauska juttu. etenkin kun kaikki muut paitsi minä ja Thomas olivat saada paskahalvauksen. heh. Ruoka oli hyvää ja saimme laulettua Rinalle onnittelulaulut. ps. siellä ravintolassa soi myös Nightwish. :--D

Kuvia en nyt saa lisätyksi tähän sepustukseen, joten ne pamahtavat sitten seuraavaan päivitykseen! ps. ihan vaan mainittakoon, että vaikka vuokrasopimuksessamme lukee, ettei tänne saa tuoda mitään lemmikkejä, niin meillä on silti täällä pieniä omia ystäviä, jotka vipeltävät öisin ja ovat hieman ujoja yksilöitä. Puhun siis torakoista. Meillä on täällä käynnissä suurin inkvisitio sitten vuoden 1200 ja olemme päättäneet pyydystää jok'ikisen semmoisen kakkapään, joka kehtaa tulla meidän asuntoon! Nukun siis lattialla. miettikääs sitä! Me ollaan tapettu niitä jo 5. alan jo kohta tottua niihin naperoihin...

pps. koska TV ei toimi, on taustametelinä toiminut Groove FM:n nettiradio. hittibiisejä molempien makuun. :D  oi sitä iloa ja onnea, kun molemmat tiedetään lähes kaikki Grooven biisit. lol. nyt alan kuitenkin vaihtaa vaatteita ja laittaa hieman hiuksia, koska kohta mun pitää jo lähteä kohtaamaan Tokion metrot yksin - ensimmäistä kertaa ikinä. hui.

Mutta kiitos ja kuulemiin!

TOKI

12 comments:

 1. Ää-ää-ää-ää-ääää. Sori mää ulisen mutku äää !! haluun kans sinne NYT ;----------;

  No ei vaan siis so cooooool, pitäkää superhyperhauskaa siellä !! Ja mitä ooksä uskaltanu yksinkin matkustella junilla? OMG HIENOA :D:DDD

  ja ja JA hei mulle saa kans shoppaa juttuja .... esimmm jos käytte cocolulun liikkeessä ni jos siäl on hienoja pipoi ja ne ei oo yli öö sanotaanko 2500 jenii ni semmoi !!!
  tai jotain muutaki hienoa saa ostaa, luotan sun tyylitajuun ;) ofc maksan takas sit, budjettina semmoi hmmh ehkä 5000 jeniä :--)
  ja muista hiusmönjä! .....katotaan keksinkö vielä lisää jossaivaihees haha, sori tästä ostoslistasta :-----)

  ainii laitoin nyt sulle ja rinalle tähä blogiin kaikki oikeudet (god knows mitä se edes meinaa) et jos tää häröilee sulle jotain sähköpostilla niin that's why.

  ReplyDelete
  Replies
  1. tule tänneeeeeeeee. ;_; lauraaaaaaaa pelasta mut yksinäisiltä junamatkoilta, kun kaikki salarimanit tuijottaa! ;_; oli suht itsetietoinen olo istua eilen puoli tuntia metrossa ja olla lähes ainoa nainen, ja ainoa blondi ja ainoa länkkäri. :D lol.

   ja joo mennään huomenna Shibuyaan niin katotaan sit 109:stä sulle pipoa :) ja näin niitä hiusmömmöjä :D niitä on esim kaikkialla. XD hehe. ostetaan me sulle ehkä jotain muutakin kivaa ;) ollaan lähes joka päivä sillai: voi, anttila niin tykkäis tosta! :--D

   ja joo oho kaikki oikeudet *---* aika HC. :D thank you! ps. kohta pitää lähteä yksin metrolla shinjukuun ja yrittää ettiä sieltä west exit. XD apuaaaaa. lol

   Delete
  2. ...... ::DDDD osaan kuvitella ton sun junamatkas, eh hehe hehe. aww raukka :DD
   mut okays mä tästä nappaan passin ja lähen liftaileen lentokoneisiin . . . ää :DD jos se ois mahollista nii mä varmaan tekisin niin.

   jeeeeij \o/

   kyllä sä selviät! gambatte! ehk sä hei oikeesti kehität jonkunlaisen suuntavaiston siellä ku joudut suunnistaan paljon ;D

   Delete
 2. Jos saan udella niin kuinka paljon sul on rahaa mukana tolle vähä yli kuukauden reissulle? Ja missä kielikoulussa Rina käy? Onks se joku ihan kuukauden mittanen, vai miten? Ite oon kans ajatellu jotain ton tapasta mut viel ei oo ollu mahista lähtee noin pitkäks aikaa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jooo saa udella tietty! :) mutta jooo mä nostin käteisenä n. 1600€ ja vaihdoin sen suomen forexissa jeneiksi ja sillä yritän pärjätä koko kuun. oon laskenut matkustamisen n. 200€ ja ruoat suunnilleen 300€ ja sitten siitä meni 640€ vuokraan ja loput olis perus käyttörahaa, mutta pidän silti varalla sitä mahdollisuutta, että siirrän mun nettipankista rahaa Rinalle jotta se voi nostaa ne mulle pankista, koska Visa Electronilla täällä ei voi nostaa rahaa mistään. voi ehkä maksaa sillä joskus joissain paikoissa, jos se toimii. :D ei mitään takuita kyllä. eli luottokortit toimii, pankkikortit ei!

   oon ehkä vähän huono vastaamaan noista koulujutuista, mutta siis se on joo suunnilleen 1kk mittainen, 5 x 3h viikossa ja se koulu on Shin Okubossa. ja se on kai Sakura Housen joku kumppanikoulu. XD Pyydän Rinaa vielä vastaamaan tähän sitten, kun tullaan kotiin, mutta se kurssi maksoi jonkin verran, eli ei ole ilmainen. ja siellä on kuulemma nyt vaan 2 opiskelijaa. :) kiitos kysymyksistä ja saat vielä Rinalta ehkä paremman stoorin, kun se tosiaan tulee himaan :D hehe sorry sorry

   Delete
  2. Moi Janina, täs on Rina :D
   Oon siis sellasessa kielikoulussa ku Kai language school. Siel voi valita lyhyitä kursseja 3-4 viikkoo ja sitten pidempiä kolmen tai enemmän kuukauden mittasia kursseja. Mä oon tuolla nyt tokaa kertaa, koska pidin opettajista ja opetustavasta siellä. Eli ne kannustaa käyttämään japania aina ja englantia mahdollisimman vähän vaikka ne opettajat jonkun verran sitä osaa. Kurssin hinta on vähän suolanen nykyisin kun euro on niin heikko, mut 100 000 yenin paikkeilla se liikkuu. Nii, siis mun tasolla on just nyt vaa mun lisäks yks tyttö, koko koulus on enemmän :D ja tosta Visa Electronista, mä pystyn nostamaan sillä Seven Elevenin ja Japan Post bankeistä rahaa sillä, mut mulla on Nordean ja Tokilla Osuuspankki nii se riippuu kans pankista :)Toivottavasti tää hyödytti sua ainakin vähän :D

   Delete
  3. Kiitti paljon vastauksista! <3 Tiiättekö ollenkaan liikkuuko muidenki kielikoulujen hinnat noilla tasoilla? Entä oppiiks ton kuukauden aikana sellasen perusjapanin, et pärjää esim. kaupoissa tai muuta? Ja pitääkö osata kieltä jonku verran jo entuudestaan ennen kursseja? Sori tää kyselytulva, mut aihe vaan kiinnostaa niin kovasti jos meki lähetään sit jossain vaiheessa. ^w^

   Delete
  4. Vastaan Rinan puolesta, koska ei olla huomattu näitä kommentteja ja ihan hävettää sen takia, anteeksi!! ;_; en tiedä muista kielikouluista, mut vois kuvitella, että ne liikkuu aika lailla samoissa hinnoissa. :)) ja mä en oo ite käynyt kertaakaan yhdelläkään japanin tunnilla ja pärjään silti siellä ihan hyvin kielitaidollani, että voisin sanoa, että siellä oppii kyllä nopeasti paljon. jos 5x3 tuntia viikossa on opiskelua niin kyllä siinä oppii aika hyvin :D toi missä rina kävi oli edistyneemmille taitajille, mutta varmasti löytyy kursseja myös niille, joilla se kielitaito on vähäisempää! :) esim siinä viereisessä luokassa (istuin usein sen rinan luokan edessä sen tuntien ajan) oli yks ryhmä, jotka siis kävi ihan perusteita läpi, että minä olen, sinä olet yms ja ne oli aikuisia miehiä kaikki. jostain puolasta tjn. ja ne selkeesti ei osannut sitä ennen yhtään japania :) et varmasti löytyy kursseja, joissa ei tarvitse aluksi osata yhtään mitään! :D anteeks vielä myöhäinen vastaus!

   Delete
  5. ja nyt huomasin, et oltiinkin vastattu tohon jo tossa alla ja hehhehohoho. no mut siinä nyt sit viel vähän lisää settii.. :D

   Delete
 3. Kurssit on ainakin sillai, ettei tartte entuudestaan osata ja jos muistan oikein, niin hinnat liikkui suunnilleen samalla tasolla. :) On tosi vaikea sanoa, että oppiiko kuukaudessa tarpeeksi, koska oon ite mennyt niille kursseille sillai, että oon jo valmiiksi osannut japania, mut ainakin ite voisin sanoa, että opetuksen taso on hyvä ja tykkään niistä kursseista ja maikoista.

  Ps. ton kyseisen koulun, missä ite käyn, niin hyviä puolia on se, että 'joutuu' joka päivä kävelee hyvännäköisten korealaisten miesten ohi. :D ja sinne kouluun on lyhyt matka asemalta ja hyvät kulkuyhteydet junalla. Se koulu siis sijaitsee Shin-Okubossa, jonne pääsee Yamanote-line junalla. Shin-Okubo on vähän niinkuin Tokion Koreatown. :D heh. hyvää seutua, jossa on paljon korealaisia ravintoloita yms.

  T. Rina (ja Toki) pps. ja ei haittaa kyselyt! ihanaa jos meistä on apua ja jos kiinnostaa! sitä varten tämä blogi lähinnä on :) heh. toivottavasti oli hyötyä tästä! \o

  ReplyDelete
 4. paljonko lufthansalla saa olla matkatavaraa mukana ? ku meinasin et lentäisin sillä iteki japsilaan syksyllä ja siellä sivuilla luki näin: Special exemption rules apply to West, East and Central Africa and Japan Here the free baggage allowance in Economy Class is two bags each weighing up to 23 kg.
  nii mietin et ymmärsinkö oikein et saa ottaa 2 laukkuu jotka molemmat painaa 23 kiloo vaiko sitten 2 laukkuu jotka yhteensä painaa 23 kiloo :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. ja taassss pahoittelen, että vastaan myöhässä! ;_;_;_;_;; me ei saada tiedotteita tästä blogista meiliin niin ei huomata kommentteja, että anteeks ihan hirveesti!!!!! ;_; Mut siis mä en ole varma <:---D hahha. koska meillä oli välilasku niin en tiedä, että onko se molemmille lennoille sitten sama juttu, et sais ottaa 2x23kg vaikka se eka lento ei olekaan japaniin!? XD mietittiin ihan samaa, eikä sit uskallettu lähtee riskeeraamaan, joten me otettiin vaan yks laukku joka oli sit max 23kg. oot nyt käynyt varmaan jo tuolla matkalla, niin miten oli? otitko 2 laukkua vai yhden? anteeks vielä, ettei olla vastattu... ;_;

   Delete