Sunday, August 29, 2010

the GazettE @ BUDOKAN 2010.22.07Herättiin aamulla kauniiseen auringonpaisteeseen ja hirvittävään kutinaan vatsanpohjassa - today was THE day. Tarkoituksena oli, että lähdettäisiin joskus puoli neljän aikaan Koenjin asemalle, josta hypättäisiin junaan, joka veisi meidät Shibuyaan ja Shibuyasta jatkettaisiin matkaa metrolla Budokanille.

Me kaikki laittauduttiin ja minä ja Anttila väsättiin mun hiuksia yhteistuumin noin 1½ tuntia ja noh vaikka itse sanonkin niin sen ne oli näköisetkin - aivan törkeen makeet! Lakkaa kului varmaan enemmän kuin otsoonikerrokselle oli sallittua, mut se ei nyt ollut meidän huolenaihe... päästiin oikealle asemalle ja hypättiin ulos metrosta ja ei ollut epäilystäkään siitä, etteikö oltaisi tultu oikealle asemalle: Gazette paitoja, -huiveja, -pyyhkeitä ja -julisteita siellä sun täällä ja näytti siltä kuin koko Japanin j-rock -nuoriso olisi kerääntynyt yhdelle asemalle. Lähdettiin seuraamaan massaa, kuten on hyvä tehdä, jos ei tiedä minne mennä. Pienen ylämäen jälkeen tultiin isolle, vanhalle, puiselle portille, jonka läpi käveltyä saapui Budokanin 'etupihalle'. Possea oli enemmän kuin jaksan edes muistaa ja kaikilla oli yksi ja sama tavoite - päästä keikalle, pitää hauskaa ja moshata päät irti!

Hallin edessä myytiin kojuissa kaikenlaista Gaze-kamaa ja kaikki toimi suuresta väkijoukosta ja häslingistä huolimatta kuin voideltu ! Ei jonotettu kauaakaan, kun jo omistin ylpeänä ¥4000 maksavan julistepinkan ja Anttila osti törkeen makeen Gaze-topin, jonka hintaa en nyt valitettavasti muista ( ja mua harmittaa, etten itse ostanut samanlaista ;_; ). Mentiin vähän syrjemmälle ja päädyttiin istumaan tienviereen maahan ja syömään päivän ensimmäistä (ja viimeistä...) ateriaa, eli kaupasta ostettuja valmissusheja ja -voileipiä. Tästä on muuten videokin jossain täällä blogin aiemmissa teksteissä... : )

Jos me oltais oltu yhtään rohkeampia, niin oltaisiin käyty kuvailemassa kymmeniä Gaze-cosseja, joita hillu about joka puolella... Tuli hirveä hinku itsekin cossata, mutta toisaalta.. lämpötila oli siinä vaiheessa n. 37 astetta ja ei olisi tullut mieleenkään laittaa päälle mitään takkia tai pitkähihaista paitaa... Ovet aukesi 17.30, jolloin massa alkoi valua sisään. Oltiin vähän ulapalla, että missä mennään ja minne mennään, MUTTA pelko pois ja apua kysymään ! Näin mekin teimme ; menin lähimmän asiantuntevannäköisen miehen luokse, näytin lippua ja kysyin : "Kore wa ii desu ka?" Se mies otti mun lipun, katsoi sitä, hymyili ja osoitti tietä - rappuset ylös parvelle. Oltiin Budokanin sisällä !

Toinen haaste oli löytää oma paikka kaikkien niiden muiden joukosta. Meillä oli paikat kakkoskerroksessa aka parvella ja paikat 18-20 S. Mentiin taas turisteina sisään ja kysyttiin neuvoa : Sumimasen, kono seki wa doko desu ka? ja AH rakastan japanilaisia! Se mies vei meidät kädestä pitäen omalle paikalle ! Nähtiin suoraan lavalle ja oltiin _korkealla! Lava oli suht iso ja sen yläpuolella oli iso japaninlippu ja lavan takana iso the GazettE -kuvioitu mustavalkoinen kangas. Lavan molemmilla reunoilla oli siivekkeet, joiden avulla bändin jäsenet pääs vähän lähemmäs sen reunan yleisöä. Samanlaiset kuin Nameless Liberty Six Gunsin Budokan finalissa... jos yhtään selvensi. Lava oli keskellä Budokania, sillä taaempi puoli ei ollut käytössä ollenkaan. Eli vain puolet Budokanista täyttyi. Mut sekin oli jo paljon, kun on tottunut Tavastian kokoisiin keikkapaikkoihin. Lavan edessä oli maassa tuolirivistöjä, jotka oli varattu HERESYn jäsenille... ne perkeleet sai tietty parhaat paikat... Lavan ja yleisön välissä ei ollut aitaa, mutta siinä seisoi 20-30 pukumiestä selkä lavaan päin. Asiallista menoa...

Keikka oli hieman myöhässä, että se ei ihan alkanut 18.30 niinkuin piti, mutta ei se mitään ! Ihmiset oli ystävällisiä, vaikka meitä tuijotettiinkin aika pitkään ja häpeilemättä. Munkin edessä oleva tyttö alkoi puhumaan mulle (japania) ja kysyi onko mun vieressä oleva paikka vapaa, et jos sen kaveri pääsisi siihen. Vastasin, että en tiedä, mutta loppujen lopuksi siihen tuli kuitenkin yksi mies... Vihdoin ja viimein hermostuneen odottelun jälkeen valot pimeni. Koko Budokan räjähti huutamaan ja GazettE asteli lavalle Kai ensimmäisenä. Hetken päästä ilmoille pärähti Nausea&Shudderin alkusoitto (iloiseksi yllätykseksi, sillä olin odottanut jonkun intron aloittavan keikan...). Sitten kuului iso PAM ja lavan edessä räjähti lieskat. Ruki seisoi lavan keskellä kädet levällään ja otti yleisön vastaan samalla, kun muut jäsenet soittivat tuttuja rytmejä ja hymyilivät yleisölle. Kylmät väreet aaltoili koko kehon läpi ja fiilis oli mitä mahtavin! Koko yleisö teki fureja yhteen mieheen ja me kolme (en tiedä oltiinko ainoita...) laulettiin Rukin mukana. Asetelma oli perinteinen - lavan vasemmalta reunalta oikealle: Aoi, Reita, Ruki, Kai ja Uruha. Vaatetus miehillä oli sama kuin SHIVERin PV:ssä ja Photoshooteissa.. ja kaikki oli täydellistä!

Nausea&Shudderin jälkeen kuulimme ensimmäisinä koko maailmasta SHIVERin livenä. Olimme ostaneet sinkut jo edellisenä päivänä ja sen jälkeen ainoastaan se sai oikeuden soida 24/7 nonstoppina, joten sanat ja sävel oli jo tullut hyvinkin tutuksi! Yleisö oli hieman... laimea. Japanilaisille improvisointi ei näköjään ole vahvin laji, sillä kun uuteen biisiin ei tedetty fureja niin sitten vain seisottiin kuin tikku pask... kakassa ja oltiin hiljaa. Aika laimeaa? Sen voin sanoa, että Suomessa on se parempi puoli, että vaikka biisiä tai bändiä ei tietäisikään niin voi silti aina olla fiiliksissä mukana ja moshata, heilua, jammata, jorata, karjua, huutaa yms yms just niinkuin haluaa. Ei ole tiettyjä fureja, jotka määrää mitä pitää tehdä ja ilman niitä oltaisiin sitten ihan hukassa.... Shiver oli kuitenkin ihan mieletön ! Se kuulosti vielä paremmalta livenä kuin CD:ltä ja olin jo saada yliannostuksen kylmiä väreitä!

En muista tarkkaan miten ja missä järjestyksessä soittolista oli, koska keikasta on jo yli kuukausi... mutta voin nimetä biisejä, jotka ainakin muistan: COCKROACH, Hyena, 13STAIRS, Circle of Swindler, Filth in the Beauty, AGONY, Bathroom, Taion, Guren, Carry?, Anti Pop, Discharge, the Social Riot Machine, OGRE, the Invisible Wall, DIM SCENE, in the Middle of Chaos, Nakigahara, Ruder,Before I Decay, Akai one piisu ja tietenkin Linda [Candydive pinky heaven]. Myös koko uusi SHIVERin sinkku soitettiin. Voi olla, että muistan joitain väärin ja joitain unohdan, koska.. en ole kuitenkaan lapsinero. Sen vaan muistan, että itseäni jäi harmittamaan DISTRESS AND COMAn, Kare Utan ja Hana Kotoban puuttuminen. Voi olla, että Gazen perus ''rauhallisten biisien'' aikana soitettiin D.L.N tai/ja Ganges ni Akai Bara, mutta siitä en mene takuuseen... en tosiaan muista (;__;) pahoitteluni.

Sen kuitenkin muistan, että Anti Popin aikana lavan takana olevalle isolle screenille tuli lukemaan kuin karaokemeiningillä lyriikoita, joita yleisön piti laulaa. Yleisöä huudatettiin ja laulatettiin ja Anti Pop piteni noin 2-3 minuutilla, koska ... yleisöä on vain niin kiva huudattaa ! Ruki piti usein välispiikkejä ja heitti läppää.. Kerron nyt tähän sen, mitä muistan sen sanoneen: Olen iloinen, että olemme kaikki täällä. Tämä on kiertueemme ensimmäinen keikka ja olen iloinen, että olette kaikki tulleet. Gazetelle se merkitsee paljon...( jotain jotain) ...Olemme kaikki ystäviä ja perhettä.... ONKO KAIKKI MUKANA!? TUHOTAAN BUDOKAN !... yleistä yleisön huudattamista ("en kuule... en vieläkään kuule.. huutakaa kovempaa, kovempaa!!") ja keikka jatkui. Yhdessä välispiikissä Ruki hoki koko aika : ano~... ano~... ja sanoi, ettei keksi mitään sanottavaa muutakun ''ano~'' ja nauroi ittelleen... (ah voi pyhä sylvi sen naurua... rakastan) Myös Rukin yleinen huuto: "KUOLKAA!" kiiri pariinkin kertaan sen keikan aikana. Ruki teki myös niin, että huudatti yleisön eri osia : parvi huutaa, oikea puoli huutaa, vasen puoli huutaa, lavan edusta huutaa....jne

13STAIRS -kappaleen aikana screenille ilmestyi kauniin länsimaalaisen naisen kasvot, joiden päälle hiipi kuvan reunoilta hämähäkkejä ja jotka biisin loputtua peittivät koko kuvan. Ruki oli myös hyvin, hyvin dramaattinen ja Rukin lavakarisma on kyllä yhtä parhaista mitä oon ikinä nähnyt! 13STAIRSin aikana Ruki laski, laski, laski, laski... kolme, kaksi, yksi... ja lopuksi ampui itsensä (sormilla, you know?).
Taionin alussa oli hiljaista. Kaikki odottivat. Oli pimeätä, kunnes Rukin ääni kuului yksinäisenä ja kaukaa : Douka hidoi yumedato kotaetehoshii... ja sitten rummut ja kitara aloittivat intron. Valot vilkkuivat eri väreissä, mutta muuten oli ihan pimeätä. Ainoastaan sillon tällöin näkyi koko lava. Taionin aikana Ruki polvistui suuren valonheittimen päälle ja hakkasi sitä, repi sitä ja huusi (kuten taionissa on tapana) lopuksi hiljaisuuden vallitessa : douka hidoi yumedato. Ja valot sammuivat.

Tuli encore.... Ehdimme juuri käydä vessassa ja nopeasti parvekkeella haukkaamassa raitista ilmaa, kunnes keikka jo jatkui! Ensimmäisenä lavalle astui tuttuun tyyliin Reita, joka oli koko alkukeikan ajan ollut lavan takaosassa Kain rumpujen vieressä hieman piilossa ja joka nyt asteli testosteronia ja voimaa uhkuen lavan eteen, nappasi mikin ja huusi Reitamaisen kovalla karjunnalla; ONKO KAIKKI MESSISSÄ!? (vapaa suomennos, koska suoraan suomentaminen saisi Reitan kuulostamaan tyhmältä. XD ) ja sen jälkeen perus : LET'S DO THIS, LET'S DO THIS ! (japaniksi tietty... mutta suomennos.. huoh, pissisi silmään.. ) RIDE WITH THE ROCKERSSS~! ja Reita alkoi näppäilemään bassoaan tutun rytmin mukaisesti ja huudatti yleisöä minkä kerkesi ja aina vain kovempaa, kovempaa ja kovempaa. Sen jälkeen lavalle asteli Kai. Vaatteet oli vaihtunut housuja lukuunottamatta ja miehiä koristi kierueen T-paidat. Kai asteli rumpuihin, puhutteli ja huudatti yleisöä hetken ja jatkoi Ride With Rockersia Reitan kanssa. Koko yleisö huusi minkä keuhkoistaan jaksoi ja huitoi ilmaan aina jokaisen HEY! -huudon kohdalla.
Pian lavalle tulikin jo Aoi ja tämän perässä Uruha (molemmilla T-paidat päällä ja Aoilla hihat käärittyinä) Soitto jatkui! Viimeisenä paikalle tuli Ruki, joka otti paikkansa lavan keskeltä ja bileet jatkui. Rukilla oli T-paidan päällä löysä, musta neulepaita. Bändin jäsenet ottivat nyt koko yleisön haltuunsa ja vaihtelivat paikkojaan, juoksentelivat ympäri lavaa ja sen sivusiipiä, Reita kävi moikkaamassa Kaita pariinkin kertaan, samoin Aoi ja Ruki ja Uruha pitivät omakivaa lavan vasemmalla siivellä; Ruki polvistui maahan, joi vesipullosta ja ruiskutti loput vedet haaroilleen hyvinkin groteskisti (hemmetin seksikkäästi ja pervosti..........) ja hieroi itseään samalla, kun Uruha oli polvistunut Rukin taakse aivan tämän selkään kiinni. Rukin käsi kävi melkein koko kehon läpi pysytellen hyvin paljon haarojen tuntumassa... pervo pieni mies! Tässä vaiheessa pääsi yleinen suomalainen lausahdus : voihan perkele....... LJAHDJHHKJ!?!?? *__*

Aoi oli myös elementissään - hän seisoi keskellä lavaa, kun muut soittajat huitelivat ties missä ja huudatti yleisöä ja käski kaikkia nostamaan kädet ilmaan. Näimme jopa Aoin sexy-dancen! ja muutenkin voin sanoa, että tämä mies tietää, kuinka heiluttaa lantiota ja tanssia pirun kuumasti! Monet kerrat jätin moshauksen sikseen ja keskityin tuijottamaan bändin jäseniä ja heidän liikkumistaan. Uruha soitti jalat levällään tai lievästi sivuttain oman tuulettimensa edessä. Reita oli ... Reita? Toinen jalka Kain rumpualustan rappusella, tai hyvin matalana moshaten. Aoi seisoi kauniissa asennossa jalat ristissä ja vartalo hieman kenossa, paitsi sillon kun oli aika moshata pää irti! Kai oli muuten vain äärettömän suloinen... Rukista olenkin jo kertonut jonkin verran, mutta pulloja lenteli, Ruki heitti ja sylki vettä yleisön päälle, itsensä päälle ja Uruhan päälle ja hyppi alas korokkeilta minkä jaloistaan ehti. Reita ei tällä kertaa heittänyt bassoaan ilmaan kertaakaan, mutta Lindan aikana hän teki perinteisen Reitaspinnin, eli pyöri maassa matalana hullun nopeasti - tällä kertaa kaatumatta pyllylleen! Kitaristit myös soittivat selät vastakkain korokkeen päällä ja toisinaan ns. haastoivat toisiaan seisoen vastakkain ja nauraen. Ja monet kerrat, kun jäsenet ohittivat toisensa lavalla, he läppäsivät yläfemmat ja saattoivat tanssia hetken keskenään. ja kuten aina - vain Ruki sai koskea Uruhan kitaraan. Siitä kitarasta voisi hyvin ottaa Rukin DNA:n sillä tälläkin kertaa Ruki pääsi nuolaisemaan sen kaulaa Uruhan tullessa Rukin vierelle soittamaan....

Koko keikka oli enemmän kuin onnistunut ja kotiin palattiin tyytyväisinä, energisinä ja niskat ja kurkut kipeinä! Niska ei jaksanut kannatella kunnolla pään painoa, mutta fiilis oli paras ikinä ! keikan loputtua Lindaan (toista encorea ei herunut, koska ei ollut kyse Finalista, joten myös Miseinen jäi kuulematta) tarjoiltiin yleisölle vielä erikoista herkkua ! Screenille lavan takana tuli lukemaan seuraavien kahden sinkun nimet ja julkaisupäivämäärät ja TOUR FINAL AT TOKYO DOME 26.12.2010 ! Annettiin myös pienet maistiaiset uusista tulevista biiseistä ja voin sanoa, että jos SHIVER kuulostaa hyvältä, niin odottakaapas seuraavia sinkkuja ! Tokyo Dome tosiaan vetää noin 60 000 ihmistä ja se on TÖRKEÄN iso paikka. Nähtiin se kerran kaukaa, kun oltiin Ikebukurossa Shunshine Cityn maisematasanteella ( I think..). Jos joku on mun unelma, niin päästä sinne... mut... se tosiaan on ja jää vain unelmaksi!

Kokemus oli kuitenkin ikimuistoinen, uskomaton ja mitä parhain tapa päättää kuukauden matka! Tulevaisuuden kannalta tiedän, että voin maksaa itseni kipeäksi, jotta pääsisin kokemaan ton uudestaan! Se pitää vain nähdä ja kuulla itse, ei siitä oikein voi kertoa tarpeeksi hyvin, että saisin mitenkään välitettyä sitä kaikkea. Lähdettiin kuitenkin menemään takaisin metroasemalle ja päästiin helposti metroon, eikä tungosta tullut. Ja voin sanoa, että koko tapahtuma oli todella hyvin järjestetty, että vaikka väkeä oli PALJON niin ei silti tullut paniikkia, kaaosta tai yleistä turhaa hämminkiä. Että jos kukaan aikoo mennä Japanissa keikalle ja pelkää sitä, koska se on Japanissa ja siellä on paljon ihmisiä, niin.. ei tarvitse pelätä ja sen takia jättää menemättä ! :)

Pahoittelen, että keikkaraportti tuli vasta nyt ja noh se olisi voinut unohtua kokonaan, ellei joku ystävällinen ihminen olisi tullut sitä pyytämään :--D eli pyyntöjä saa lähettää vaikka sitten nimettömänä formspringin kautta mulle, niin otan niistä vaarin ja koitan toteuttaa ne parhaani mukaan! kiitos oikein paljon ja toivottavasti tästä oli jotain apua valaisemaan sen keikan upeutta !

With Love,
TOKI

1 comment:

  1. lisään settilistaan vielä HEADACHE MANin ! : )) tuli tässä aamulla mieleen :-D hehe

    ReplyDelete