Saturday, June 12, 2010

Haa, nyt kun lähtöön on aikaa alle kaksi viikkoa (!!!!!) niin voisi olla hyvä alkaa listailla hieman että mitäs sinne nyt mukaan oikein tarvitseekaan....

Tein tossa äsken itelleni yksityiskohtaisen 'nämä-raahaan-mukaan'-listan paperille ja siitä tuli yli neljä sivua pitkä, joskin siinä on kyllä lueteltuna kaikki kengistä pumpulipuikkoihin ja kofeiinitabletteihin :D Mutta aattelin että voisin hieman listata myös tänne että mitkä itse katon tärkeimmiksi mukaan muistettaviksi:

· passi & lentoliput on ehkä se tärkein, niitä ilman ei pääse edes maasta ulos
· rahaa ja/tai pankkikortti
· hammasharja! se on tosi mukava olla mukana myös lentokoneessa varsinkin jos lento on sen päälle kymmenen tuntia :D
· yleistärkeitä lääkkeitä esim särkylääkkeet ja vatsalääkkeet, ja sit jos on joku oma lääkitys
· henkilöstä riippuen tietty määrä eri kosmetiikkajuttuja...
· hyvät kengät joilla jaksaa kävellä (*höm pientä vihjausta eräille matkakumppaneille höm* :D)
· mukavia vaatteita varsinkin lentomatkalle
· vaatteidenpesuainetta jos ei viitsi koko ajaksi puhtaita vaatteita kantaa
· adapteri, jos on menossa paikkaan jossa on oudot pistorasiat
· jos mukaan ottaa jotain elektroniikkaa niin niille kaikille sitten latauspiuhat

näin niinkun muunmuassa, ja voi olla että unohdin myös jotain hyvin olennaista. :D Onneks ainakin kaupunkiin mennessä ei oo niin kamalaa jos jotain unohtuu kotiin, sillä sen voi sitten ostaa periltä. Ja esimerkiksi suoristusraudan olen (...taas...) ostamassa Tokiosta ihan vaan siksi että adapterille on kovasti vientiä läppärin ja kännyköiden ja kameroiden latauksessa, joten on kaikin puolin helmpompi käyttää sellaisenaan toimivaa laitetta päivittäin. 8)

Sitten vielä muutama muu muistettava asia jotka on hyvä varmistaa ennen lähtöä:
· Voimassa olevat rokotukset ainakin yleisimpiin tauteihin. Lähes kaikilla suomalaisilla on kai kyllä valmiiksikin jo suurin osa, mutta varsinkin jos aikoo jossain metsässä/maaseudulla vaellella (....mitä me tuskin aiomme pahemmin tehdä :D) niin on syytä myös niitä harvinaisempia harkita.
· Matkavakuutus. Usein se tulee koti-/henkivakuutuksen mukana mutta saattaa ainakin alaikäisillä riippua siitä onko matkassa mukana jompikumpi vanhemmista tms. Matkavakuutus on ihan hyvä hankkia varsinkin pidemmälle matkalle koska se sitten korvaa jos täytyy jossain lääkärissä käydä, ja jos esim kamera hajoaa niin siitä on mahdollisuus myös jotain korvauksia saada.


Jooo, oliskohan siinä kaikki :D Aattelin että jos tää nyt jotakuta matkaa suunnittelevaa jotenkin valaisis, plus että tarkistelin samalla onko itellä kaikki kunnossa... (Ei ole, matkavakuutuskin on vielä hankkimatta mutta hei onhan tässä vielä viikko! .......paniikki iskeeeeee :::DD)


-b

4 comments:

 1. hyvä lista sinänsä, mutta ite viilaisin ehkä paria kohtaa. tää on lähinnä suunnattu varmaan tätä lukeville, koska on lähinnä yleistä ääneen ajattelua, mutta ei se mitään.

  noista lainmukaisiin rokotuksiin (neuvolassa annetut, säännöllisesti vahvistettavat) kuulumattomista mä suosittelisin jokaiselle reissaajalle ainakin hepatiitti A+B -rokotetta aka twinrixiä, koska hepatiitti voi iskeä olosuhteista riippuen ihan suurkaupungissakin, eikä vain siellä metsissä ja maaseudulla :-D rokotukset on muutenkin sellainen asia, joihin pitää varata aikaa ja ajatella tarpeeks ajoissa etukäteen, koska esimerkiksi twinrix annetaan kolmessa ruiskeessa, ensin yksi, kuukauden päästä toinen ja kolmannen, täyden suojan saa vasta puolen vuoden kuluttua.

  monissa guest houseissa ja hostelleissa on pesukone, jota voi pientä korvausta vastaan käyttää ja joka kaupungista löytyy myös coin laundryja, jotka ainakin imo on parempi vaihtoehto kuin raahata jotain sertoa pitkin maailmaa. ::D mut toki miten tykkää, musta pesuaine vaan painaa ja maksaa ihan törkeästi.

  missään nimessä ei kannata lähteä pelkällä pankki/luottokortilla, koska jos se katoaa, on aika kehnossa tilanteessa. ja mieluusti toki joku varakortti hätätilanteiden varalle, esimerkiks just voi hakea vanhempien luottokortteihin rinnakkaiskorttia. tohon must have -listaan lisäisin ite a) tarpeelliset kartat, koska on vittumaista etsiä väsyneenä hostellia tai rautatieasemaa, ja b) rahavyön, johon tunkee ylimääräisen massin ja varakortin, kun niitä ei käytä. 1000e lompakossa ei oo kovin fiksu veto missään olosuhteissa, sen varmaan kaikkien maalaisjärki sanoo joka tapauksessa. :--D lisäks sellaset pienet desinfiointipyyhkeet/käsidesi on asia, joka kannattaa aina olla mukana. pysyy pöpöt loitompana.

  tsuumailen tätä teidän blogia epäsäännöllisesti, lähinnä koska kiinnostaa vertailla bloggaustyylejä ja reissujen sisältöä, me kun ollaan sama aika mut neljä päivää aiemmin liikkeellä ja pyöritään pitkin maata eikä keskitytä yhteen paikkaan. mut hyvää reissua teille, toivottavasti muistatte pakata kaiken!

  ReplyDelete
 2. mm ihan hyviä pointteja siinä ! tohon pesukonejuttuun se, että kun me itse asutaan vuokralla guest housessa, jossa on siellä kämpässä oma pesukone, eikä yleistä konetta kaikille, niin siellä tuskin on pesuaineita valmiiksi, niin lähinnä sen takia otetaan itte mukaan, ettei tartte käyttää siellä rahaa pesujuttuihin + ne voi sitte jättää sinne ettei tartte raahaa takasin Suomeen.

  ja tosiaan Twinrix on hyvä olla, mut sekin on vähän, et kuka haluaa/ehtii ottaa sen. Itellä on ollut jo pitkään, koska reissaan niin paljon.... mut kukin tavallaan. Hepatiittia ei silti kannata hankkia, jos sen pystyy välttämään!

  Ja tosiaan meilläkin on sillai, että on rahaa käteisenä ripoteltuna vähä jokaiseen lompakkoon ja pussukaan + kortit, ettei kaikki katoa yhdellä kertaa. :))

  ReplyDelete
 3. Oho, on muuten ehkä pitkä kommetti tuo, vau.

  Joo elikkäs tosi hyviä pointteja kaikki, ja sekä kartat, rahavyö että käsidesi löytyvät kyllä kaikki tolta mun yksityiskohtaisemmalta listalta.. Kartat ei sinäänsä ehkä ole niin tärkeät vain yhteen kaupunkiin mentäessä, sillä ainoastaan ensimmäisenä päivänä on todennäköisesti sellainen ultimaattinen väsymys ja pakko löytää tietty paikka, seuraavana päivänä voi jostain jo kalastella rauhassa kunnon karttaa... no okei, on sitä ekaa päivääkin kyllä ihan kiva olla kartta valmiiksi :D

  Pesuaineesta sen verran että en tiedä millaista ainetta itse mietit, mutta mä oon ottamassa mukaan tollasta käsi- ja hienopesuun tarkoitettua jauhetta joka on 10 gramman annospusseissa, eikä siis mielestäni ihan kauheasti paina jos noita vaikka sen kymmenenkin ottaa. Ei sitten tarvitse ostaa periltä jotain turhan isoa kokonaista pasuainepakettia, koska sellainen tuskin kuukaudessa menee..

  Jeps, ja Toki tossa valaisikin että ei me sentään ihan kaikki käteiset yhteen lompsaan tungettuna aiota kulkea.


  Hyvää reissua myös teille! :)

  ReplyDelete
 4. heh joo ajattelin kanssa ostaa täältä suomesta ihan just tommosta pesuainetta, joka on jo valmiissa annospussissa. koska tosiaan sitä ei tartte loppujen lopuksi niin paljon ja haluun myös tietää, et millä jutulla oikein pesen niitä, ettei erehdu Japanissa sitte ostamaan valkasuainetta pesuaineen sijaan.. ^^' --> not so nice...

  ja tosiaan meillä on kaikilla kaikki mahdolliset lääkkeet ja desinfiointi jutut mukana laastaria ja haavateippiä unohtamatta... koska kaikkea voi sattua !

  Mut hyvää matkaa teillekkin ! :---))

  ReplyDelete