Sunday, June 20, 2010

Good Afternoon, Ladies and Gentlemen !
Mostly Ladies....

Lupasin tuolla aiemmin kertoa, että miten toi lippujen hankkiminen ja PayPal yms yms toimii, joten nyt vedän semmosen nopean esittelyn siitä :)

Pahoittelen jo nyt, jos en osaa selittää kunnolla...

Mut siis ensinnäkin käytin (kuten edellä mainitsin) Mukunokin välittäjäpalvelua, joka hommaa melkein mitä tahansa ja lähettää sen ympäri maailmaa haluamaas osoitteeseen. Sinne kannattaa lähettää mailia osoitteeseen :
info@mukunoki-jp.net joka on sen Toshio Mukutan sähköposti ja kertoa siinä, että mitä haluaa yms yms. (huom! englanniksi voi laittaa, koska se on ihan ok kirjoittamaan ja ymmärtämään englantia :--D )

Ja sitten se pyytää sua liittymään jäseneksi tonne Mukunokiin, mikä ei oo mikään iso juttu ja kun oot liittynyt sinne niin se pyytää sua täyttämään semmosen 'tilaus' -lomakkeen, jonka jälkeen sun pitää (jos et vielä ole ) kirjautua käyttäjäksi PayPalissa . HUOM! Siellä käy maksukorttina vaan Master card ja Visa (& American express) ja täytyy olla täyttänyt 18 vuotta, jotta sinne voi tehdä tilin... ja nyt en oo ihan varma, mutta siellä käy maksukortteina vaan kai luottokortit, ei pankkikortit...? jos jollain on asiasta parempaa tietoa, niin saa tulla infoamaan : ) sitten kun oot laittanut sinne sun kortin tiedot, niin PayPal pyytää sua vahvistamaan (confirm) sen kortin ja se veloittaa 1,5o€ sun tililtä ja siinä menee n. 3-4 päivää, kun se sen tekee. Sitten kun se on ottanut sen rahan sun tililtä ja meet nettitililles tarkistamaan sen, niin siinä laskussa lukee nelinumeroinen luku, jonka syötät semmoseen 'confirm credit card' -kohtaan ja sitten se on valmis.

Mut kuitenkin.. sitten se Muku lähettää sulle sähköpostiin semmosen INVOICEn, eli maksupyynnön, jossa se pyytää sua maksamaan sen tavaran hinnan PLUS kaikki välityspalkkiot yms yms ja siinä viestissä on kohta : PAY NOW eli painat sitten sitä ja se vie sut PayPalissa semmoseen kohtaan, jossa vaan hyväksyt sen maksun ja seuraat ohjeita ja maksat sen.
Sen jälkeen siihen etusivulle tulee näkymään, että se maksu on maksettu ja saat siitä vielä viesti s-postiin :--))

Toivottavasti muistin nyt kaiken. saatan lisäillä jotain, jos unohdin :--D

Until next time, With Love : TOKI

3 comments:

 1. pari pikku korjausta! paypaliin voi rekisteröityä millä tahansa luotto- tai pankkitiliin kytketyllä maksukortilla, jossa on nettimaksu otettu käyttöön (verified by visa, en tiedä maestron tm vastaavia). mulla on visa debit, joka on mitä suurimmassa määrin pankkikortti, ja toimii ku unelma. myös esimerkiks visa electron toimii paypalissa, vaikka se ei ole luottokortti, vaan pankkitiliin sidottu. käsittääkseni verified by visan voi suomalaissa pankeissa saada kortteihin myös alaikäiselle vanhempien suostumuksella, mutta en kyllä tarkkaan muista, onko paypalissa itsessään minkään näköistä ikärajaa - siitä on kaksi vuotta, kun ite rekisteröidyin sinne. visa electronia ja visa/mastercard debitiä käyttäessä paypal tekee katevarauksen tilille ja veloittaa sen muutaman päivän kuluessa.

  yleisesti jos saan tästä teidän blogista antaa palautetta, niin pakko sanoa, että teidän neuvonta-asenne vähän häiritsee - olis paljon hauskempaa lukea "näin me tehtiin" -tyylillä kirjoitettuja merkintöjä kuin "tee näin"! mulle ainakin tulee sellaista tekstiä lukiessa olo, etten ihan kurillanikaan edes ajattele annettuja vinkkejä, kun suunnittelen omia juttujani. :---D mutta kukin tyylillään, toivottavasti tokioon päästessänne päivitykset muuttuu enemmän "tätä tehtiin ja tätä nähtiin" -tyyppisiksi kuin jatkaa tätä neuvontalinjaa. ganbatte!

  ReplyDelete
 2. ...okei nyt mua alkaa nyppii tää teidän asenne? ensinnäkin jos olisitte viittinyt katsoa aikaisempia merkintöjä niin siellä sanon aivan selvästi, että me nähdään asiat parhaiksi näin ja että THIS IS NOT THE ONE AND ONLY WAY TO DO THINGS - jokainen siis tavallaan.

  ja mitä siihen tulee, PayPal sanoo, että pitää olla 18.. se kysyy, että oletko 18 vuotta ja mun Visa Electron, joka on pankkikortti, ei toiminut siellä.. se sanoi, että se ei hyväksy mun korttia, mutta mun mutsin luottokortti kelpasi...

  Ja muutenkin, miksi sun pitää lukea MEIDÄN blogia, kerta se sua niin ärsyttää ja jos vaan tuut tänne kertomaan, kuinka paljon parempi sinä itse ja sinun suunnitelmasi ovat ja jakelemaan ohjeita, kuinka meidän pitäisi kirjoittaa MEIDÄN blogia ? en mäkään tuu haukkumaan teidän kirjoituksia yms yms ja sanomaan, että nää on ärsyttäviä ja toivottavasti nää muuttuu tästä ajan mittaa ja selittämään, kuinka minä teen juttujani ja kertomaan, miten itte tekisin '''paremmin'' asiat...LOL!?

  Ja muutenkin meidän blogin idea on, että se antaa jonkinnäköisiä vinkkejä, jos joku niitä tahtoo ja samalla pidetään matkapäiväkirjaa aka kun päästään Tokyoon aletaan kertoa, mitä me siellä tehtiin ja missä käytiin yms yms.

  Että jos viittisitte tulevaisuudessa vaikka antaa jokaisen tehdä asiat omalla tavallaan ja lopettaisitte tommosen alituisen korjaamisen. Teistä saa semmosen TODELLA ylimielisen kuvan, joka ärsyttää mua aivan mielettömästi. KIITOS!

  ps. me otetaan kommentteja ja kritiikkiä vastaan, mut rajansa kaikella.... zeesus.

  ReplyDelete
 3. anteeksi, jos pahoitin mieltä / ärsytän, mutta omasta mielestäni esitin tän paypal-asian suhteellisen neutraaliin sävyyn - sitä paitsi pyysit itse korjausta, joten tulin sanomaan, mitä tiedän, kun paypal on aika tuttu juttu. enkä tiedä, minkä pankin electron sulla on, mutta mun nordean kortti toimi hyvin niin kauan kuin sitä paypalissa käytin. op-pankin electronien kanssa on käsittääkseni ollut häikkää, mutta en voi tietää tarkasti. ja 18 vuoden ikärajasta en tosiaan ollut varma, kuten sanoinkin, joten nytpä tiedän enemmän.

  en ole tietääkseni missään välissä sanonut olevani parempi kuin te tai tullut buustaamaan omaa reissuani. mä en kerro teille, kuinka teidän pitäisi kirjoittaa, vaan annan rakentavaa palautetta - teidän ei tarvitse kuunnella tai välittää siitä tipan vertaa. jokaiseen blogiin tulee aina joku änkyrä sanomaan, että ärsyttää, ja tällä kertaa se olin mä. yhtä hyvin olisin voinut tehdä sen anonyymina, jos teidän blogiin voisi kommentoida ilman tunnuksia, ja veikkaan että se olisi ärsyttänyt vielä enemmän.

  luen teidän blogia siksi, että mua kiinnostaa kuulla teidän matkasta, ja oon heittänyt kommenttia siks, että ne on sellaista asiaa matkustamisen suhteen, mitä kaikki eivät aina tule ajatelleeksi, mutta teidän merkinnöistä ei ole voinut tietää, kuinka perinpohjaisesti te olette kaikki asiat käsitelleet. ootte kuitenkin selvästi sitten ajatelleet asioita, joten ok, en tule enää pätemään. myönnän, että musta saa ehkä hyvin ärsyttävän ja kaikkitietävän kuvan, ja olen pahoillani jos olen ärsyttänyt teitä ihan järjettömästi. voin mieluusti lopettaa sen vaikka heti.

  joten vielä kerran pahoittelut tästä neuvonta-asenteesta, mutta pientä paksunahkaisuutta toivoisi teidänkin puoleltanne, koska nähdäkseni mä olen kirjoittanut (tätä ennen) kaksi kommenttia teidän blogiinne ja molemmat täysin asialliseen ja kannustavaan sävyyn.

  kiitos.

  ReplyDelete