Monday, May 24, 2010

Hello again!

Tiiän, että on monia ihmisiä, jotka aikoo tulevaisuudessa matkustaa Japaniin ja suunnittelee tai alkaa kohta suunnittelemaan sitä matkaa, et nyt sitte tässä tulee nopea katsaus siihen, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon sinne mentäessä ja matkaa järkätessä : ))) huomhuom! kaikki nää asiat on sitten ihan omasta kokemuksesta lähtöisin, eikä nää oo mitään one and only way to do things. Tää on lähinnä vaan suuntaa näyttävä malli \o/

eli tässä järjestys, jota kannattaa noudattaa, jos aikoo todella p
äästä Japaniin asti:
1.) Lentojen, asumuksien hintojen ja jeni-euro -kurssin tarkkailu
2.) Matkan keston ja budjetin laskeminen
3.) SÄÄSTÄMINEN / rahan hankkiminen
4.) Asuntojen/hotellien/ym varaaminen

5.) Lentojen varaus

6.) "tarvitsen matkalle mukaan" -listan tekeminen ja tavaroiden ostaminen
7.) JOS haluaa niin voi ottaa selvää esim. nähtävyyksistä yms yms.
8.) Eurojen vaihtaminen jeneiksi

Noniin... Jakelen tässä pieniä vinkkejä noihin edellämainittuihin ko
htiin.

1.) Lennot kallistuu yleisinä loma-aikoina esim. hiihtolomalla. On halvempaa lentää esim sunnuntaina kuin pe-la, joten tommoset asiat kannattaa ottaa huomioon lentoja ja asumuksia kattoessa. Saattaa heittää jopa satasella noi viikonpäivien hintaerot. SITTEN Finnair on toki hyvä ja suomalainen ja lentää suoraa Naritan kentälle ja matka kestää n. 11h, mut halvempiakin vaihtoehtoja on ! Me mennään Air Francen lennolla, jossa on vaihto Pariisissa ja lento kestää rapiat 16h, mut säästetään makoisat 150€ niin tehdessä. Kannattaa siis miettiä vaihtoehtoja ja tutkiskella lentoyhtiöiden hintoja. : ) toss
a hyvä sivusto : ebookers.

3.) Rahaa tosiaan sitten kannattaa varata, koska ikinä ei tiedä mitä sattuu ja olis muutenkin tuskaa kitua rahan vähästä määrästä sitten matkalla. Hyviä tapoja säästää ja hankkia rahaa on esim. kirpparilla myyminen (saa n. 200-450€ yhdellä käynnillä), kotona eväiden tekeminen = se on ilmaista, eikä tartte ostaa kallista ruokaa ravintoloista! Kotitöiden tekeminen pientä palkkaa vastaan ja yleinen sääntö: älä osta mitään, mitä et tosissasi tarvitse ! ;---))

4.) Asunnot siis tosiaan kannattaa hommaa AJOISSA, ettei ne mee nenän edestä! Niillä on aika kova kysyntä ja me varattiin asunto maaliskuussa, kun meiän piti lähteä vasta heinäkuussa, mut oli hilku
lla, että saatiin se paikka... huomioikaa, et hotellissa on kalliimpaa asua, koska ei voi tehdä itte ruokaa omassa keittiössä vaan pitää melkein aina mennä syömään raflaan!
tossa pari linkkiä majoitukseen:
Nekotalo & AsakusaSmile

7.) Okay eli kannattaa tosiaan vähän edes kattoa (jos ei jo tiedä), et mitä kaikkea ihmeellistä Japanissa oikein on... itte me mennään Tokyoon ja ollaan katottu valmiiks joitain nähtävyyksiä/kohteita, ettei päivät mee sisällä möllöttäessä. Yksi TODELLA, siis TODELLA hyvä kirjanen Tokyon nähtävyyksistä on tämä : Tokyo encounter from lonely planet. Kirja on kirjoitettu englanniks, mut se on tosi kätevä, koska siinä lukee jokaisesta Tokyon alueesta ns. tunnetuimmat nähtävyydet ja kaupat/ostoskeskukset, niiden aukioloajat, hinnat ja pientä infoa jokaisesta kohteesta. Siinä myös kerrotaan ruokapaikoista, baareista yms ja niiden hinnoista ja tyylistä esim. Ramen, Sukiyaki, Teriyaki etc etc. Suosittelen lämpimästi. Toi kirja maksaa 15.95€ suomalaisessa kirjakaupassa, mut on hintansa väärti.


Kirjoista vielä sen verran, että on hyvä ostaa tai lainaa vaikka kirjastosta (jos matka kestää parisen viikkoa maksimissaan) tommonen taskuun mahtuva suomi-japani-suomi -sanakirja. Esim tää...Tältä erää mulla ei sitten ookkaan enempää sanottavaa... paitsi kielitaidosta, koska siitä on paljon kyselty.. eli: japanilaiset osaa jonkin verran englantia, mikä tarkoittaa sitä, että ÄLÄ ÄÄNNÄ LIIAN HIENOSTI - yksinkertaisuus ja helpot, lyhyet lauseet kunniaan. Ehosta sanoja mahdollisilla käsiviittomisilla ja AINA hymyile. Vaikka et tietäis yhtään mitään ja hämmentyisit niin silti HYMYILE ! Turisteille annetaan paljon anteeks ja siksi ei haittaa jos munaat jossain sanoissa yms. kunhan oot kohtelias. Japanilaiset on ihania ja ne on aina kauhean riemuissaan siitä, kun turistin puhuu edes muutaman sanan japania. Eli perus tervehdykset ja esim lauseet : "anteeksi, en ymmärrä" ja "anteeksi, en puhu japania" ja "puhutteko englantia" on hyvä osata. Muuten ei mitään hätää. : ) kylteissä lukee huom ainakin Tokyossa myös romanjeilla kanjien lisäksi, että jos löydät jostain subwaymapin niin oot jo aika hyvissä taisteluasemissa : D ps. älkää tosin pelästykö sitä Subway-karttaa, vaikka se näyttääkin aluksi kaaottiselta - opit kyllä tulkitsemaan sitä ja voidaan vaikka kertoa siitä vähän jotain (ja lippujen ostamisesta) sitten myöhemmin : )

ps. jos jotakuta kiinnostaa, niin tosta näette sen kartan : Kartta!!

Kiitän ja kuittaan
♥ With Love : TOKI


5 comments:

 1. PS. tossa Tokyo encounterissa myös kerrotaan, miten sinne paikalle pääsee : )) esim. Yamanote-line sieltä ja sieltä ja se ja se pysäkki : D \o ja siinä on muutakin yleishyödyllistä tietoa ja karttoja ja myös toi metrokartta : )))

  ReplyDelete
 2. Kiitos kiitos kiitos tosi paljon tästä.
  Oon ite lähössä vasta kesällä 2011 Japaniin mut tästä oli paljon apua. :>

  ReplyDelete
 3. Oo vähä siistii : D mihin Japanissa oot menossa ? :--)) ps. ole hyvä vain : D hyvä, jos tosta oli apua XD hehe. se oli vähän sen tarkoitus. :--) \o pps. kirjoitellaan tosiaan sitte lisää kaikkia ohjeita/vinkkejä/ymsyms - varsinkin tokyoon päästyä. ;)

  ReplyDelete
 4. Hei vau olipa hyvä juttu että löysin tän blogin! Ite tykkään hirveesti matkailusta ja haluaisin käydä mahdollisimman monessa paikassa :----) Japani ja erityisesti Tokio on aina kiinnostaneet ja varmasti joskus meen käymään sielläpäin, joten seurailen blogianne mielenkiinnolla =)

  ReplyDelete
 5. Hehe heii vähä hieno homma ! :---DDD hyvä juttu, että tästä OIKEASTI vois olla jollekkin hyötyä, koska se tosiaan oli meiän main pointti tässä hommassa : )) Kiva kuulla ja kiitos ! :--D \o toivottavasti saat tästä jotain hyvää irti :))

  ReplyDelete